2010: Könnyített fejlesztési adókedvezmény

A kis-és közepes méretű vállalkozások jövő évtől már 500 millió forint értékű beruházás esetén is igénybe vehetnek fejlesztési adókedvezményt. Ez az összeg hatoda az eddig megkövetelt beruházási költségnek, ezáltal jelentős könnyítést jelent majd a vállalkozásoknak.

A változtatás révén lehetővé válik, hogy lényegesen alacsonyabb foglalkoztatotti létszám vagy bérköltség-növelés vállalása mellett is hozzájuthassanak a kis-és középvállalkozások a fejlesztési adókedvezményhez.

Továbbá azt is lehetővé teszik, hogy a vállalkozások a beruházás megkezdését megelőző három adóév átlagához viszonyítsák a létszám- vagy bérköltség-növelési feltételeket, a beruházás megkezdését megelőző adóév adatai helyett.

Ez a változtatás azonban nem feltétlenül jelent könnyebbséget, ugyanis csak azok számára jelent előnyt, akiknél már a megelőző években is a jelenleginél is alacsonyabb volt a foglalkoztatotti létszáma és bérköltsége.

A fejlesztési adókedvezményt 100 millió eurós beruházási értékig pénzügyminisztériumi alapján lehet igénybe venni, 100 millió eurót meghaladó érték esetén kérelem alapján lehet igénybe venni.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.