Hitel helyett tőkeinjekció

Különösen a válság idején, amikor nagy szükség lenne a pénzre a fejlesztésekhez, de nem adnak hitelt a bankok nyújthat segítséget egy kedvezményes tőkeinjekció.

Érdemes belevágni, mert nagyobb törzstőkével könnyebb befektetni és a bankok is komolyabban veszik az ilyen vállalkozásokat.

Amennyiben cége fejlődését megnehezíti a gazdasági válság, érdemes lehet elgondolkodnia, hogy egy másik cég segítségével injektáljon tőkét vállalkozásába.

A módszer lényege:

A bevont cég tőkeinjekcióval bevásárolja magát a partnervállalkozásba, maximum 49%-os tulajdonrészt szerezve, ezt követően pedig maximum 5 évig tulajdonostárs marad.

Folyamatosan nyomon követi a cég gazdálkodását, de a napi működésben, operatív döntésekben nem vesz részt. A tőkét természetesen meghatározott feltételek szerint a megsegített cégnek vissza kell vásárolnia

A tőkeinjektálás komoly mértékben fellendítheti az addig szabad forrásokkal nem rendelkező vállalkozást, ami a kapott pénzt megfelelő fejlesztésre, beruházásra fordítva, már az első hónapokban is komoly extraprofitot realizálhat (amire saját erőből nem lett volna képes).

A kapott tőke elsősorban eszköz- és gépbeszerzésre, valamint ingatlanfejlesztésre fordítható.

Jövő tavasztól uniós tőkeprogram

Jövő tavasztól uniós forrásból is szerezhető tőke a vállalkozásba. Az EU kkv finanszírozási programjának harmadik eleme, a kockázatitőke-program ekkortól lesz elérhető. Induló és magvető kis-és középvállalkozások juthatnak kockázati tőkéhez erre a célra kiválasztott közvetítők segítségével.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.