Ködös elképzelések a jövőről: meddig elég az IMF hitel?

2010 október 5-ig lett meghosszabbítva a Magyarország által lekérhető készenléti hitel lejárata, tekintettel a tavaszi választásokra. A kérdés csak az, mennyiben segít a hazai helyzeten a haladék?

Magyarországon az utóbbi hónapokban stabilizálódni látszik a gazdasági helyzet, ennek ellenére még mindig nem egyértelmű, hogy az ország vezetése milyen irányvonal mellett teszi le a voksát a hazai gazdaság fellendítése érdekében.

Habár történnek előrelépések, tény, hogy még a stabilizáció időszaka sem zárult le teljesen (gondoljunk csak a továbbra is rendezetlen banki szerződésfelmondásokra, a megnövekedett munkanélküliségre és a számtalan végelszámolási eljárásra a kis-és középvállalkozások ellen).

Járay Zsigmond szerint a gazdaság szerkezete nagyon eltorzult, ezért az elmúlt 8 év kiugróan felelős.

Az autóipar, építőipar, ingatlanpiac és a mezőgazdaság különösen megsínylette ezt az időszakot, de továbbra is nyitott kérdés, hogy milyen intézkedésekkel kívánják újra fellendíteni ezeket az ágazatokat.

Hamis illuzió lenne a jelenlegi „biztonságérzet”?

Egy hozzászólás a(z) “Ködös elképzelések a jövőről: meddig elég az IMF hitel?” bejegyzéshez

  1. Horváth István

    Az IMF és a VILAGBANK EUROPÁT gyarmatositja.A szegénységet a szegények fizikai megsemmisitesevel kivánja elérni. A két szevezet függetlensége,és ellenörizhetelensége teszi ezt lehetővé.Ha valamelyik Unios Tagállamnak hitelt adnak, AZ EGÉSZ UNIO ADOSÁGA.
    Az UNION belüli kerskedelemhez nem kell idegen hitel.Független,kersztény szemlélatü Unios pénz-
    ügyi renszrre van szükség.

    Válasz

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.