Az APEH dolgozói is sztrájkolhatnak

Akár sztárjkolhatnak is az APEH és VPOP dolgozói, ha december 31.-ig nem kapják meg a külön jutalmukat. Szerintük mivel teljesítették az elmúlt negyedévben az előírt bevételt, ezért a törvényben előírt extra juttatás jár nekik.

A kormány idén júliusban tette az APEH és VPOP dolgozók külön juttatását rászorultság alapúvá, eszerint osztályvezetői szint fölött nem jár prémium.

A miniszter igéretet tett arra, hogy bár az idén a költségvetés nem teszi lehetővé a külön juttattások kifizetéséz, 2010-ben visszatérnek erre a kérdésre. Nagy valószínűséggel a 20.000 munkavállaló fizetésemelésre sem számíthat a jövő évben.

Az érdekképviselet vezetője szerint sztrájkolni is hajlandóak, mint a pénzügyminiszternek írt levelükben is állítják: az adóhatóság – bár jelentős túlmunkával, – de teljesítette a törvényben előírt bevételt az elmúlt negyedévben, így a mozgóbér jár nekik.

Hogyha december 31-ei zárással sem kapunk pénzt a miniszter úrtól, akkor valószínű, hogy a szokásos szakszervezeti fegyvereket fogjuk bevetni” – szögezte le Michalkó Péter, az ADOSZT elnöke.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.