Ki lesz az új miniszterelnök-jelölt?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német újságban megjelent interjúban Bajnai Gordon ismét megerősítette, hogy tartja magát kezdetektől nyomatékosított kijelentéséhez, miszerint egy évre vállalja a miniszterelnöki posztot.

A legfőbb okát, hogy a 90-es évek közép-európai vezetői szerep után 2008 őszére csőd közeli helyzetbe jutott Magyarország, a hibás választási kommunikációnak tudta be Bajnai.

Az MSZP és a Fidesz annak érekében, hogy minél több szavazatot szerezzenek, azokra koncentráltak, akik állami juttatásokból élnek és ez óhatatlanul olyan szociális többletkiadáshoz vezetett, amely megakadályozta az ország fejlődését. A magyarok jó ideig a lehetőségeiken felül éltek – mutatott rá a kormányfő.

A Bajnai-kormány három nagy reformlépése, a nyugdíj-, szociális- és adórendszerben bevezetett változása nagy vihart kavart a politikai közéletben.

Bajnai szerint Magyarországon az emberek megértik, hogy az ország stabilizálása érdekében szükség volt ezekre a népszerűtlen intézkedésekre és rámutatott, hogy az intézkedések hatására 14 százalékkal erősödött a forint.

A miniszterelnöknek a korrupció ellen olyan tervezetet kíván benyújtani a parlamentben, amely átláthatóbbá tenné a pártok finanszírozását. “Meggyőződésem:  Magyarországnak jelentősen javítania kell helyezését a Transparency International korrupcióellenes jegyzékén ahhoz, hogy más tekintetben is előbbre jusson” – hangsúlyozta Bajnai Gordon.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.